Koiran käyttäytymisterapia

Kenelle?

Käyttäytymisterapia sopii koirille ja omistajille, joiden arjessa on pieniä tai suuria ongelmia.

Käyttäytymisterapia tapahtuu etänä Zoomin välityksellä tai tapaamisena koiran kotioloissa. Kouluttaja etenee käynnillä koiran ehdoilla: esimerkiksi aggressiivisen tai pelokkaan koiran ei tarvitse olla kontaktissa kouluttajaan. Käyttäytymisterapian suunnittelu voidaan toteuttaa myös koiraa näkemättä, mikäli tilanne on koiralle liian haastava. Tällöin käytetään avuksi mm. videointia.

Yleisiä ongelmia

 • Aggressiivinen käyttäytyminen

 • Hihnakävelyn ongelmat

 • Jatkuva haukkuminen

 • Pelokkuus

 • Rauhoittumisen ongelmat

 • Yksinolon ongelmat

 • Hoitotoimenpiteiden ongelmat
 • Käyttäytymisterapian eteneminen

  Käyttäytymisterapian aluksi käydään läpi alkuhaastattelu omistajan kanssa. Haastattelussa keskustellaan koiran historiasta, nykyhetkestä ja omistajan toiveista tulevaisuuden suhteen. Haastattelun aikana koiran ei tarvitse olla tilanteessa mukana.

  Ensitapaamisen pohjalta pyritään selvittämään ongelmallisen käyttäytymisen syy tai luomaan suunnitelma sen selvittämiseksi. Tapaamisen aikana pohditaan milloin käyttäytyminen on alkanut, millaiset vaikutteet ovat ongelmien aikana läsnä ja onko ongelma pahentunut ajan myötä.

  Keskeisenä tekijänä poissuljetaan kivun ja stressin vaikutus käyttäytymisen taustalla. Erilaiset kiputilat, ravitsemuksen ongelmat ja stressi ovat yleisiä tekijöitä ongelmallisen käyttäytymisen taustalla. Kouluttaja tiedustelee alkuhaastattelun aikana erilaisia kipuun liitettyjä käytöksiä ja ohjaa eläinlääkärille niiden pohjalta tarvittaessa. Tarvittaessa tehdään muutoksia koiran elinympäristöön stressin helpottamiseksi.

  Terveyteen ja hyvinvointiin liittyvien seikkojen poissulkemisen jälkeen voidaan selvittää onko kyse opitusta käyttäytymisestä. Tällöin lähdetään opettelemaan uusi haluttu tapa käyttäytyä ongelmallisessa tilanteessa – niin koiran kuin omistajankin osalta.

  Käyttäytymisterapian aikana hyödynnetään erilaisia seurannan keinoja ja myös käyttäytymistä muutosten jälkeen. Tarvittaessa tehdään vielä lisämuutoksia elinympäristöön tai jatkokoulutetaan omistajaa ja koiraa.

  Käyttäytymisterapian eteneminen perustuu kansainvälisiin standardeihin.

  Käyttäytymisterapian yhteistyökumppanina toimii pyynikin eläinlääkärit. mikäli koiran käyttäytyminen viittaa kipuun, käyttäytymisterapia toteutetaan yhteistyössä eläinlääkärin kanssa.

  Käyttäytymisterapia koiran kotona
  95
  • /tunti sis. alv 24 %
  Käyttäytymisterapia etänä
  85
  • /tunti sis. alv 24 %

  Käyttäytymisterapia 95 €/tunti sis. alv 24%. Matkakulut sisältyvät hintaan max. 20 km päähän Nokialta.