Koiran käytösklinikka Nokia

Kenelle?

Käyttäytymisterapia sopii koirille ja omistajille, joiden arjessa on pieniä tai suuria ongelmia.

Käyttäytymisterapia tapahtuu Nokian käytösklinikalla. Aggressiivisen tai pelokkaan koiran ei tarvitse olla kontaktissa kouluttajaan. Käyttäytymisterapian suunnittelu voidaan toteuttaa myös koiraa näkemättä, mikäli tilanne on koiralle liian haastava. Tällöin käytetään avuksi mm. videointia.

Yleisiä ongelmia

 • Aggressiivinen käyttäytyminen

 • Hihnakävelyn ongelmat

 • Pelokkuus

 • Rauhoittumisen ongelmat

 • Yksinolon ongelmat
 • Käyttäytymisterapian eteneminen

  Käydään läpi alkuhaastattelu omistajan kanssa. Haastattelussa keskustellaan koiran historiasta, nykyhetkestä ja omistajan toiveista tulevaisuuden suhteen.

  Pyritään selvittämään ongelmallisen käyttäytymisen syy. Pohditaan milloin käyttäytyminen on alkanut, millaiset vaikutteet ovat ongelmien aikana läsnä ja onko ongelma pahentunut ajan myötä.

  Poissuljetaan kivun ja stressin vaikutus käyttäytymisen taustalla. Kouluttaja tiedustelee alkuhaastattelun aikana erilaisia kipuun liitettyjä käytöksiä ja ohjaa eläinlääkärille niiden pohjalta tarvittaessa. Tehdään tarvittaessa muutoksia koiran elinympäristöön stressin poissulkemiseksi.

  Selvitetään onko kyse opitusta käyttäytymisestä kivun ja stressin poissulun jälkeen. Opetetaan koiralle ja omistajalle uusi haluttu tapa käyttäytyä ongelmallisessa tilanteessa.

  Seurataan koiran käyttäytymistä muutosten jälkeen ja tehdään tarvittaessa lisämuutoksia elinympäristöön tai jatkokoulutetaan omistajaa ja koiraa.

  Käyttäytymisterapian yhteistyökumppanina toimii pyynikin eläinlääkärit. mikäli koiran käyttäytyminen viittaa kipuun, käyttäytymisterapia toteutetaan yhteistyössä eläinlääkärin kanssa.

  Käytösklinikan sijainti

  Ruskeepäänkatu 56, Nokia

  Jätä auto parkkiin rakennuksen eteen. Tule sisään aluksi ilman koiraa. Varaa koiralle mukaan miellyttävää tekemistä, esimerkiksi luita, virikkeitä ja leluja. Ota mukaan myös reilusti koiralle maistuvia nameja.

  Käytösklinikka Nokialla
  85
  • /tunti sis. alv 24 %