Hevostietopäivä Tampereella 30.10.2021

Hevostietopäivä koostuu kahden asiantuntijan kattavista luennoista, joita pääset kuulemaan Tampereen Hatanpäällä lauantaina 30.10.2021 klo 12-17. Hevostietopäivässä mukana myös Heinätin (Oy Equine Innovations LTD)!


Klo 12

Päivä alkaa etologi Verna Vilppulan suositulla Hevosten maailma- luennolla. Luennolla katsotaan hevosia eläinkäyttäytymistieteen silmin. Miten hevosen evoluutio näkyy sen käytöksessä? Mikä on hevoselle normaalia ja mikä on vankeuden aiheuttamaa? Millaista on hevosen laumakäyttäytyminen? Luennolta saat työkaluja hevosen käytöksen hahmottamiseen ja sen hyvinvoinnin arviointiin.

Verna Vilppula on eläinkäyttäytymistieteilijä ja hevostutkija, jolla on myös pitkä työhistoria hevosalalta. Luento kestää klo 12-14 ja viimeinen puolituntia on varattu kysymyksille.

Klo 14:15-14:30

Tauko, jonka aikana voi jaloitella tai syödä eväitä.

Klo 14:30-17

Tauon jälkeen kuullaan eläintenkouluttaja Nina Laihon Hevosen ongelmakäyttäytyminen- luento. Luennolla perehdytään hevosten kanssa ilmeneviin tyypillisiin ongelmiin ja syihin ongelmien taustalla. Luennolta saat vinkkejä siihen, miten voit ennaltaehkäistä ongelmien syntymistä ja miten ongelmia on syytä ratkoa. Lisäksi luennolla käsitellään hevosen kipukäyttäytymistä ja mitä kivusta on tutkittu viime vuosina.

Nina Laiho on hevosten hyvinvointiin ja ongelmakäyttäytymiseen perehtynyt eläintenkouluttaja AT. Nina suorittaa myös eläintenkouluttamisen erikoisammattitutkintoa. Hän on kouluttanut mm. hevosalan opiskelijoita Ypäjän Hevosopistolla sekä toimitsijoita Suomen Ratsastajainliitolle.

Osta paikka nyt!

Luento järjestetään koirakoulu Pawsiteamin tiloissa Tampeereen Hatanpäällä osoitteessa Lokomonkatu 11. Lähellä on runsaasti parkkitilaa ja paikalle pääsee myös julkisilla hyvin.

Tapahtumassa huolehditaan koronaturvallisuudesta ja tämän vuoksi osallistujamäärää on rajoitettu. Osallistumispaikan voi ostaa 29.10. asti tai kun paikat on loppuneet.

Luentopäivän hinta on 95 € sisältäen alv 24% sekä kahvin ja teen.“Luento oli hyvin kattava ja tarjosi myös kokeneemmille hevosharrastajille uutta tietoa hevosten hyvinvoinnista, lajiominaisuuksista ja historiasta!”

Hevosten maailma- luennon osallistujan palaute“Luento oli kaikin puolin laadukas ja sisällöltään erinomainen. Puhuit tiedepohjaisesti tietysti omat kokemukset tukenasi. Puhettasi oli helppo kuunnella ja arvostin valtavasti vaivaa mitä olit nähnyt valmistellessasi luentoa. Voin kyllä seistä sanojeni takana ja suositella kaikille. Osallistun varmasti uudestaan. Kiitos!”

Hevosen ongelmakäyttäytyminen- luennon osallistujan palaute